Ons aanbod

Opfrissen, her-opstappen of gewoonweg beter willen motorrijden. Naast de opleiding voor het behalen van je motorrijbewijs bieden wij ook alternatieven om je rijvaardigheid op peil te houden en te verbeteren. Met de trainingen die we aanbieden willen wij u de mogelijkheden bieden om op een bewuste veilige manier deel te nemen aan het hedendaagse, steeds drukker wordende en complexere verkeer.

Welke opleiding je ook kiest: de Peel & Maas-instructeur zal er alles aan doen om jou aan het einde van de dag met een 'big smile' naar huis te laten gaan.

Opfris cursus

RMT

Mergelland

Voor iedereen na de winterstop of heb je bijvoorbeeld lange tijd geleden je motorrijbewijs gehaald maar daarna niet of nauwelijks meer gereden dan is deze cursus een aanrader. We beginnen echt weer bij de basis van het motorrijden. Deze cursus wordt 1-op-1 gegeven.

Je kunt deze cursus volgen op je eigen motor of op een motor van Motorrijschool Peel & Maas.

Dagdeel 1: voertuigbeheersing (3 uur)
We gaan je door middel van allerlei oefeningen weer "eigen" maken met je motorfiets. Een goede beheersing is erg belangrijk om goed te kunnen functioneren in het verkeer. Hoe beter je de motor beheerst des te meer plezier beleef je aan het motorrijden. Uiteraard beginnen we weer bij de basis. Afhankelijk van jouw eigen kunnen zullen we de moeilijkheidsgraad opbouwen.

Dagdeel 2: Verkeersdeelname (3 uur)
In dit dagdeel gaan we deelnemen aan het verkeer. Op een rustige manier laten we je weer wennen om met je motor door het verkeer te gaan. Uiteraard onder continue begeleiding van een gespecialiseerd instructeur.